ЕТАИ
Здружение за електроника, телекомуникации, автоматика и информатика

Финансиски помогнато од

-->

Добредојдовте на ЕТАИ 2013

Еве некои слики од текот на денот...

ЕТАИ 2013 е единаесетта од серијата конференции организирани од Здружението за ЕТАИ на Република Македонија. Претходните ги вклучуваат ЕТАИ '82, '85, '89, '93, 2000, 2003, 2005, 2007, 2009 и 2011. Традиционално, конференцијата се одржува во амбиентот на богатата реткост на природата и културата на Охридското крајбрежје, заштитено од УНЕСКО. Намената на конференцијата, сообразно со нејзиниот заемно-дисциплинарен карактер, е изучување и експанзија на теориските и апликативните аспекти во електрониката, телекомуникациите, автоматиката и информатиката. Целта на конференцијата е да обезбеди форум за презентација и дискусија на состојбата и развојните правци на областите што ги покрива ЕТАИ во Република Македонија и пошироко. Се очекува да се развие дискусија за различните концепти, методи и технологии и да се разменат погледи од експерти од различни профили од земјата и странство


ПРЕТСЕДАТЕЛ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА

Лилјана Гавриловска


КОПРЕТСЕДАТЕЛИ НА КОНФЕРЕНЦИЈАТА

Мирослав Котевски, Александар Ристески

Пленарни предавачи

Ни претставува особено задоволство да ги најавиме пленарните предавачи на ЕТАИ 2013:


Dr. Alberto Leon-Garcia

Professor in Electrical and Computer Engineering

University of Toronto, Canada

http://www.met.utoronto.ca/alg/profile.html


Dr. Maria Domenica Di Benedetto

Professor of Control Theory at the Department of Electrical and Information Engineering

Director of the Center of Excellence DEWS

University of LAquila, Italy

http://www.diel.univaq.it/people/dibenedetto/


Dr. Slavka Tzanova

Professor at the Department of Microelectronics and head of the laboratory “Technology enhanced Learning in Microelectronics”

Technical University of Sofia (TUS), Bulgaria

http://81.161.242.159/semicon/staff/stzanova.htm


Dr. Dajana Cassioli

Assistant Professor at the Department of Information Engineering, Computer Science and Mathematics

University of LAquila, Italy

http://www.di.univaq.it/home.php?users_username=dajana

Тркалезни маси

Ни претставува особено задоволство да ги најавиме тркалезните маси на ЕТАИ 2013:


1) 4G во Македонија – Предизвици и можности

Модератор: Синиша Апостолоски (Агенција за електронски комуникации)


2) Ера на работење во облак – Како да се подготвиме?

Модератор: Ѓорги Гичев (Артисофт)


ОРГАНИЗАТОР

ЕТАИ - Здружение за електроника, телекомуникации, автоматика и информатика на Република Македонија


Универзитет “Св. Кирил и Методиј” - СкопјеФакултет за електротехника и информациски технологии - СкопјеМакедонска секција на IEEEОддел за телекомуникации при македонската IEEE секцијаЗдружен оддел Кола и системи, Компјутациона интелигенција и Системи на управување - CAS/CIS/CS, при Македонската секција на IEEEОддел за инструментација и мерење при македонската IEEE секцијаОддел за процесирање на сигнали при македонската IEEE секцијаОддел за инженеринг во медицината и бијологијата при македонската IEEE секцијаfnsnfУниверзитет “Св. Климент Охридски” - БитолаТехнички факултет – БитолаИнженерска институција - СкопјеМинистерство за образование и наука