ЕТАИ
Здружение за електроника, телекомуникации, автоматика и информатика

Финансиски помогнато од

-->

Почесен одбор

 1. Спиро Ристовски – Министер за образование и наука, Македонија
 2. Иво Ивановски – Министер за информатичко општество и администрација, Македонија
 3. Велимир Стојковски – Ректор на УКИМ Скопје, Македонија
 4. Златко Жоглев – Ректор на УКЛО Битола, Македонија
 5. Миле Станковски – Декан на ФЕИТ Скопје, Македонија
 6. Evgenij V. Pashkov – Ректор на SevNTU Севастопол, Украина
 7. Ahmet Nuri Ceranoglu – Ректор на DU Истанбул, Турција
 8. Нинослав Марина − Ректор на Универзитетот Св. Апостол Павле, Охрид, Македонија
 9. Роберт Орданоски – Директор на Агенција за електронски комуникации, Скопје, Македонија
 10. Жарко Луковски – Главен извршен директор на T-Mobile, Македонија
 11. Славко Пројкоски – Главен директор за финансии на Македонски Телеком, Македонија
 12. Ciril Kafol - Главен извршен директор на ONE, Македонија
 13. Никола Љушев - Главен извршен директор на VIP, Македонија
 14. Imre J. Rudas, Ректор на Obuda University, Будимпешта, Унгарија

Универзитет “Св. Кирил и Методиј” - СкопјеФакултет за електротехника и информациски технологии - СкопјеМакедонска секција на IEEEОддел за телекомуникации при македонската IEEE секцијаЗдружен оддел Кола и системи, Компјутациона интелигенција и Системи на управување - CAS/CIS/CS, при Македонската секција на IEEEОддел за инструментација и мерење при македонската IEEE секцијаОддел за процесирање на сигнали при македонската IEEE секцијаОддел за инженеринг во медицината и бијологијата при македонската IEEE секцијаfnsnfУниверзитет “Св. Климент Охридски” - БитолаТехнички факултет – БитолаИнженерска институција - СкопјеМинистерство за образование и наука